TÜKÖR MÓDSZER ÉS KOROM GÁBOR

A MÉDIÁBAN

Cikkek Korom Gáborról és a Tükör Módszerről

Az ember csak saját magán változtatva tud a kutyákon segíteni – hvg.hu
Normális, hogy egyre több kutya van a városban, sőt jó lenne, ha még több lenne a munkahelyeken, a tömegközlekedési eszközökön, a parkokban, a lakásokban, hiszen a kutyának a társas közeg a természetes – véli Korom Gábor kutyaszakértő, a Tükör Módszer megalkotója, aki szerint az utóbbi években lényegesen javult a kutyatartás kultúrája Magyarországon. Szerinte a jó gazda egy jó szülőhöz hasonlít.

Covid-kutyák: a szeparációs stressz ebek százait érinti – index.hu
A kutyák viselkedésében a sok együtt töltött idő, az önállóság hiánya, a társfüggőség komoly problémát okozhat, amit kezelni kell, de még jobb megelőzni. Óbert Mária, viselkedésterápiás oktató, tájékoztatása szerint a fent említett társaskapcsolati problémák nem, de az úgynevezett szeparációs szorongás a második hullám óta gyakori probléma a fővárosi kutyásoknál, az ilyen tünetekkel küzdő ebeket szokták ők Covid-kutyáknak nevezni, ami azt jelenti, hogy az állat nem viseli el az egyedüllétet és szorongani kezd.

Minden harmadik kutyát azért viszik vissza a menhelyre, mert túl sokat ugat – sokszinuvidek.24.hu
Vannak, akik örökbefogadás előtt egy órát sem töltenek egy menhelyi kutyával, majd pár héten belül visszaviszik a kiválasztott négylábút. A Jófogás 20 menhely megkérdezésével derített fényt a problémára, ami óriási lelki károkat okoz a cserbenhagyott kutyáknak. A Korom Gábor kutyaszakértővel és Földes Eszter színésznővel készített „Jobb gazdi leszek” interaktív oktatóvideó-sorozat a menhelyeknek, a gazdiknak és kutyáknak is segítséget nyújt, egyben a várhatóan ősztől esedékes Gazdijogsihoz is hasznos kiegészítő tananyag lehet.

A tiéd a legcukibb? Mutasd meg! Kutyaszépségversenyt hirdet a Tükör Módszer Magyarország kifejezetten keverékeknek – joy.hu
A Tükör Módszer Magyarország támogatásával keresik 2020 legszebb Falusi Szépét vagy Városi Vagányát. Ha úgy érzed, hogy a te kis kedvenced az, aki méltó lenne a címre, nevezz fotójával!

Légyszi, kutya, ide gyere! De tényleg, gyere már! – delmagyar.hu
Az Ön kutyájával sem működik? A Tükör kutyanevelési módszer alapítója, Korom Gábor azt tanácsolja, úgy viselkedjen a kutyával, akár egy tekintélyes és következetes apa a gyerekkel, és Ön nem lesz lúzer gazdi többé.

Korom Gábor: „A kutya viselkedésproblémáinak 70 százalékáért a közeg a felelős” – nlc.hu
A Tükör módszer alapítójával beszélgettünk a több mint százezer éves kutya–ember barátságról, kutyatartói tudatosodásról, örökbefogadásról és arról, tanultunk-e újat a kutyáktól az elmúlt évtizedben.

Házi kedvencünknek szüksége van irányításra és testbeszédre – veol.hu
Bár az elmúlt évtizedben sokat fejlődtünk, még mindig nagyon nem értünk az ebekhez. A kutya húz, szökik, harap és büdös dolgokban fetreng. Korom Gábor, a Tükör módszer kidolgozója, mindent tud a kutyákról: előadásait, tv-műsorait sokan ismerik, de már könyve is megjelent a témában.

„Nézd, milyen nagy vagyok!” – ezért gyakoriak a kutyatámadások – hirado.hu
Szinte hetente hallani kutyatámadásról az országban. Szakemberek szerint nem csak a kutyatartási, de a sétáltatási kultúra is sok kívánnivalót hagy maga után Magyarországon.

Sorversennyel kerül közelebb a kutyához a gyerek -velvet.hu
Földön fekvő, csaholó gyerekek találkozása a szétdobált kólás dobozokra allergiás környezetvédő kutyákkal. A Népszigeti Bemutató Csoport kutyás előadásán jártunk, ahol többek között az is kiderült, a kutyatámadásokért gyakran a rossz kommunikáció okolható, valamint azt is megtudtuk, hogy a jutalomfalat nem csak a kutyákat motiválja.

Vizsga a szabadsághoz – akár póráz nélkül sétálhatnának a kutyák – hirado.hu
Egyes vélemények szerint a póráz csak agresszív viselkedésbe kényszeríti a kutyát, és amúgy is a legtöbb ebnek joga lenne szabadon szaladgálni. Létezik is már egy úgynevezett városi kutyavizsga, amely felmentené a gazdikat a kötelező póráz használata alól, ha a kerületek is engedélyezik ezt a lehetőséget. Azonban jó néhány ellenzője is akad az ötletnek, ők állítják, százszázalékig egyetlen állatban sem bízhatunk meg, elég egy macska feltűnése, egy felbőgő motor vagy egy guruló labda.

Tükör Módszer és Korom Gábor a televízióban

Korom Gábor bemutatja a zsEBetikett című könyvét

Rengeteg félreértés övezi az ember és a kutya kommunikációját

Mik az erdei kutyasétáltatás szabályai?

Veszélyforrás: erre figyelj, ha nagyvárosi kutyatartó vagy!

A városi kutyát másképp kell nevelni, mint a vidékit?

Milyen helyzetben van a magyar kutyatartási kultúra?

Mennyire vagyunk felelős gazdák?

Mi a különbség a holland és a magyar kutyatartás között?

Korom Gábor: „A póráz szükséges!”

További tv-s megjelenések

Rádióadások Korom Gáborral a Tükör Módszerről

Korom Gábor a Manna FM vendége volt, ahol beszélt a kutyák örökbefogadásáról, a járvány hatásáról a kutyatartásra és a magyar kutyatartók helyzetéről.

Korom Gábor a Karc FM vendége volt, az alábbi linken a 3. perctől hallhatjátok a vele folytatott beszélgetést. Szó esett a szobatisztaságról, a szeparációs viselkedésről és számos jó tanácsról, amit minden kutyát örökbefogadó és már kutyával élő gazdinak érdekes lehet. Hallgassátok szeretettel!