KÖNYVEK

Könyvek kutyaoktatás, kutya nevelése témakörben

Messze laksz a kutyaiskoláinktól? Nincs lehetőséged részt venni tanfolyamon? Kutya oktatással, kutya nevelésével kapcsolatos tudásunk egy részét az alábbi könyvekben igyekeztünk elérhetővé tenni számodra:

Korom Gábor: Neked ugatok!

Korom Gábor, a Tükör Módszer alapítója hosszú utat járt be. Egykor, sportkutyásként, csapatai fényes trófeákat gyűjtöttek, de már évtizedek óta az ember és a kutya kapcsolatának kutatására fordítja minden figyelmét. Munkatársaival azokat a módszereket kutatja, amelyek a mindennapokban
is könnyen alkalmazhatók, s melyek által harmonikussá tehetjük a viszonyunkat kutyánkkal. A szerző egy új oktatói generáció kinevelésén fáradozik, de emellett a gazdákat is megszólítja. Könyve azoknak a gazdáknak szól, akik többet várnak maguktól az etető, simogató, sétáltató személyzet szerepénél, és akik szeretnék megérteni, hogy a kutya mit miért csinál (és így egyszer és mindenkorra felhagyhassanak végre a kutyakergetéssel a parkban vagy éppen a lakás romjainak takarításával).

Vásárold meg itt

Korom Gábor : Még Mindig Neked ugatok!

Többet szeretnél az etető, simogató, sétáltató személyzet szerepkörétől? Szeretnéd megérteni, mit miért csinál kutyád? A szerző által alapított Tükör Módszer a gazda és a kutya közötti viszony tudatosításáról kapta a nevét, arról, ahogyan tükrözi egymást a két lény. Nem uniformizált idea, nem mintakapcsolat elérésére akar rábírni a Tükör, hanem azt célozza, hogy legyen bármi is az igényünk, tartsunk bárhol is az úton, azt tudatosan tegyük. E tudatosság pedig abban segít, hogy megtervezhessük a következő lépést. A könyv lapjain szereplő kérdésekre e módszer szemlélete alapján született válaszokat találtok.

Vámosi-Nagy Nóra: Klikk! – Ahogy a kutyák szeretnek tanulni

A kutya tanítása a legjobb közös programok egyike, persze, csak ha a megfelelő módszert választjuk hozzá. A klikkerképzéssel kutyánk szívesen tanul majd, hiszen kényszer, vagy erőszak helyett motivációra, jutalmazásra épül. A közös feladatmegoldás mélyíti a kutya-gazda kapcsolatot és árnyaltabbá teszi a kommunikációt is kutyánkkal. E nagyon gyakorlatias könyv igyekszik az összes tanítás során várható eseményre felkészíteni a gazdát, így az otthoni, önálló munkát segíti. Az alapvető feladatokon kívül néhány mókás trükk kivitelezését is megismerhetjük belőle.

Karen Pryor: Ne lődd le a kutyát! : A tanítás és tréning új fajta művészete

KAREN PRYOR író és viselkedés biológus. Alapítója és úttörő delfin trénere volt a Hawaii-i Sea Life Parknak, nemzetközi hírnévnek örvend mind a viselkedés pszihológia mind a tengeri emlős kutatás terén. Szövetségi biztosként dolgozott a Tengeri Emlős Bizottságban és a NASA-tól a Nemzeti Zoológiai Parkig számos szervezetnek volt tanácsadója emberi és állati viselkedések kapcsán. A Cambridge Center for Behavioral Sciences megbízottja.

Ez a könyv az együttműködés alapiskolája. Miért kellene parancsolni, ha meg is lehet kérni? Minden befektetés, amit a figyelemre fordítok, sokszorosan megtérül. E könyv megmutatja hogyan legyünk hatékonyak a környezetünkben élő emberekkel és más barátainkkal. Szülőknek, tanároknak, menedzsereknek, beosztottaknak, főnököknek és politikusoknak kiemelten ajánljuk!

Vásárold meg itt