A KUTYASULIRÓL

A Kutyasuli 1990 őszén alakult, először a Népszigeten található kutyaiskolával, Korom Gábor vezetésével.

Korom Gábor az ország legismertebb kutyaszakértője, számos tévés, rádiós műsor szakértője, a Tükör Módszer® és a speciális kölyök program megalkotója, a Kutyasuli szakmai irányítója. A zsEBetikett és a Neked ugatok című könyv szerzője.

Az alapok:

A Tükör Módszer – melynek égisze alatt a kutyasulink működik – értékeit Korom Gábor életszemlélete , tapasztalata, a kutyák nyelvének ösztönös megértése és ezen tudások összességének, minden eddigi oktatási módszert felül- és átíró, alapjaiban új tanítási metodikája alapozta meg.

A Tükör Módszer – melynek égisze alatt a kutyasulink működik – értékeit Korom Gábor életszemlélete , tapasztalata, a kutyák nyelvének ösztönös megértése és ezen tudások összességének, minden eddigi oktatási módszert felül- és átíró, alapjaiban új tanítási metodikája alapozta meg.

A módszer révén egyszerűvé és átláthatóvá válik ember és a kutya kapcsolata. A kutya tükröt tart elénk, viselkedését a mi viselkedésünk határozza meg; a mi feladatunk, hogy az ő visszajelzéseiben olvassunk, és változtassunk, ha szükséges.

A hármas tagolású Tükör Módszer a viszony-rendezés, a tanítás és az életmód területét is átfogja, azaz a kutya és gazdák közös életének minden aspektusát segíti.

A Tükör Módszeren kívül iskolánkhoz és Korom Gábor nevéhez kapcsolódik az Ebathlon nevű kutyás játék és a mára már önálló K99-es vizsgarendszer kifejlesztése is, ahol kezdő kutyástól a profi versenyzőig mindenki talál magának kihívást a különböző ágazatokban.

Népszigeten – elsőként hazánkban – ennek hatására született meg az a kis csoportos tanfolyami rendszer típus, ahol a kutyák szabadon, póráz nélkül tanulnak.

A jelen:

Korom Gábor folyamatosan fejleszti módszerét: ma már az 6 éve elindított Kölyökkutya- programra koncentrál. Az 5 budapesti Tükör Módszer iskola vezetését korábbi tehetséges tanítványaira bízta.

A KölyökProgram két tanfolyami fázisból áll. Az első lépcsőfok a 3-6 hónapos kiskutyák  (és gazdáik) tanítása, abban a szivacskorban, amikor a tudás még tiszta lapra íródik. A tanfolyam elvégzése után kutyák és gazdáik olyan tudásra és szabadságra tehetnek szert, ami felülírja minden korábbi reményüket. Kedvencükkel biztonságban és póráz nélkül sétálhatnak, nincs gondjuk a behívással, a kutyával való kapcsolatuk harmonikus és megbízhatóan kontrollált.

Az ezt követő KölyökPro tanfolyam mindezek továbbvitele, miközben nemcsak kutyánkat értjük meg sokkal jobban és magasabb szinten, de magunkról is rengeteget tanulunk. Ugyanez mondható el a felnőttkutyák képzését nyújtó alap- és középfokú tanfolyamokról, melyekre a Tükör Módszeres Kutyasulik pezsgő klubélete épül.

Társadalmi felelősségvállalás

Már a Kutyasuli megalakulásától olyan kutyás kultúrát volt célunk elterjeszteni, ahol mind a kutyatartó, mind pedig környezete jól és biztonságban érezheti magát.

A városok, parkok és utcák kutyaszéklet tengerének megszüntetése, a rossz tartási körülményekből és a gazdák tájékozatlanságából adódó balesetek megelőzése mind olyan problémák voltak, melyeken változtatni szándékoztunk és az elmúlt évtizedekkel ezelőtti állapotokra visszatekintve elmondhatjuk, hogy sokat javult a helyzet, megérte és megéri az erőfeszítés.

A budapesti Tükör Módszeres Kutyasulik 5 alapítványi partnerrel állnak szoros szakmai kapcsolatban, folyamatos együttműködéssel segítve a menhelyi kutyák rehabilitációját, gazdisodását. A Tükör Módszer alaptétele, hogy a kutyának a családban van a helye és az ember felelőssége.

Kutyasulik és Tükör Módszer központok

A Népszigeti Kutyasuli 1990-ben nyitotta meg kapuit, ezt követte 2009-ben az Őrmezői, 2011-ben a Rákoscsabai,majd 2013-ban a Kőbányai Kutyasuli. Legújabb iskolánk a 2021-ben megnyílt Hajógyári Kutyasuli. Az ország legnagyobb kutyaiskolája jelenleg a Népszigeti Kutyasuli, ahol a Tükör Módszer is született és ami nagyon sok kutya-gazda párosnak változtatta már meg az életét.

  • A Népsziget könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is, a foglalkozások után a gazdák nagyokat sétálhatnak kutyáikkal a több kilométeres Duna parton és az ártéri erdőkben. Nagy melegben pedig akár a Duna vízében is hűsíthetik négylábú társaikat.

  • Budán Őrmezőn várja a kutyákat egy izgalmas, bokros, dimbes-dombos területen, míg az óbudai Hajógyári-szigeten a Kölyökkutya-program központját és életmódsportok széles választékát találják a gazdik.

  • A Rákoscsabai Kutyasuli területének kiválasztásában döntő szerepe volt a Noé Állatotthonnak, akikkel szoros az együttműködésünk. Az állatotthonból kikerülő (többnyire nehéz sorsú) kutyák és leendő gazdáik helyben lehetőséget nyernek kapcsolatuk megalapozásához.

  • A Kőbányai Kutyasulit azért nyitottuk meg a főváros közepén, hogy könnyebb megközelíthetőséget biztosítsunk a belvárosban lakóknak.